Göteborg

GitarRgatans Förskola

Entreprenaden avser nybyggnad av storkök (förskola). Köket planeras som tillagningskök för ca 180 portioner (8 avdelningar). Maten levereras till respektive avdelning med vagn. Disken returneras och diskas samt förvaras i storköket.

Detta kök definierar hållbart tänkande både i form av miljösynpunkt men också i form av att värna Sverige som tillverkningsland. På Gitarrgatans Förskola så är majoriteten av utrustningen närproducerad i Sverige.

Läs mer om vårt miljötänk och hållbara val nedan.

Miljösmarta val på Gitarrgatans Förskola

På Gitarrgatans Förskola har hållbarhet och effektivitet varit centrala vid valet av köksutrustning. Genom investeringar i kokgryta med temperaturvakt och kombiugn med iCareSystem minskar förskolan både vatten- och energiförbrukning. Funktioner som eco-program för kokning, värmeåtervinning och närproducerad utrustning bidrar till en mer hållbar drift.

Läs mer om de miljösmarta lösningarna nedan.

Kokgryta

Temperaturvakt
Med vår innovativa vattenpåfyllning med temperaturvakt får ni full kontroll över matlagningen. När funktionen är aktiverad pausas vattenpåfyllningen automatiskt om mattemperaturen sjunker med 10°C. Detta minskar effekttoppar och optimerar energiförbrukningen, vilket leder till lägre kostnader och en mer hållbar drift. 

Miljövänligt och energieffektivt
M6 gör det möjligt att koka stora mängder mat på ett energieffektivt sätt. Med en energieffektivitet på ca 95 % enligt EFCEM standard innebär det att i stort sett all energi man tillför kokgrytan omvandlas till uppvärmning. Därför har M6 flera nya funktioner som till exempel en rad olika eco-lägen och mätdata på hur mycket locket varit öppet under kokprocessen.

Kokning med eco-läge
M6 erbjuder ett energisparläge som förhindrar att maten kokar över 96°C, vilket spar energi och ger bättre kontroll över matlagningsprocessen. Genom att övervaka energiförbrukning och effektivisera matlagningen kan ni minska ert ekologiska fotavtryck och bidra till en mer hållbar framtid.

Eco-program för disk
M6 kokgryta är utrustad med ett eco-program för disk, vilket minskar energiförbrukning och vattenanvändning vid rengöring. Detta program är perfekt för att minska miljöpåverkan utan att kompromissa med rengöringsresultatet.

WIFI
Med WiFI som standard på kokgrytan finns möjlighet att alltid vara uppkopplad. Detta gör det möjligt att skicka HACCP och energilogg-data vidare via mail, eller koppla upp mot kökets kostdatasystem för att enkelt kunna ha dagens recept framme på displayen i matlagningsprocessen

Kombiugn

iCareSystem
iCareSystem – rengöring utan ansträngning. När det passar in i arbetsflödet. På natten när alla är borta eller under dagen när det behövs. iCombi Pro känner automatiskt av nedsmutsningsgraden – kraftig, medel eller lätt. I enlighet med detta föreslås den idealiska rengöringen bland nio program. I läget Normal eller Eco. Och när det måste gå riktigt fort används den ultrasnabba mellanrengöringen: Efter bara 12 minuter är kombiugnen redo att användas igen.

Kostnadsbesparing vid tillagning
Ångkoka, grilla och fritera – det är olika tillagningsprocesser som kräver olika köksutrustning. Normalt sett. Allt går att göra i en enda iCombi Pro.

 Låga driftskostnader inom restaurangbranschen
Alla iCombi Pro är certifierade enligt den senaste EnergyStar-standarden. Det garanterar bland annat att alla RATIONAL kombiugnar i genomsnitt är hela 35 % mer energieffektiva än den föregående modellen, ca 6 år gammal. På så sätt kan du enkelt spara energi i restaurangbranschen.

Hur då?

  • Förbättrad isolering
  • Två värmereflekterande beläggningar på dörrutorna
  • Intelligent ångreglering för lägre energiförbrukning och vattenförbrukning.

Har du frågor eller vill veta mer?

Går ni i tankarna kring ett nytt kök eller funderar på hur ni kan göra hållbara och klimatsmarta val? Vi hjälper gärna till att hitta de bästa lösningarna för er verksamhet.